Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Δύο Χιμαριώτες επίτημοι καλεσμένοι στη παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη


Από το άρθρο του Σταύρου Μαρμαρινού στον Εθνικό Κήρυκα

Το Σάββατο γίνεται η κλήρωση της σειράς στην 
Παρέλαση. Στη φωτογραφία από προηγούμενη χρονιά,
 «τραβάει» όνομα η κ. Ναυσικά Μιχαλέα, ενώ περιμένει
 ο κ. Δημήτριος Παπαϊωάννου.ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. 
Το μεσημέρι του Σαββάτου θα γίνει στο Σταθάκειο
 η κλήρωση της σειράς με την οποία θα εμφανιστούν
 τα διάφορα τμήματα και άρματα στην ελληνική 
παρέλαση που θα γίνει την επόμενη Κυριακή 27 Μαρτίου
 στην Πέμπτη Λεωφόρο. Εξάλλου,έρχονται και άλλοι 
πολιτικοί για την κορυφαία αυτή εκδήλωση της Ομογένειας,
 ενώ προστέθηκαν ακόμα τρεις εμφανίσεις των
 ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς από την Αθήνα. Στο πλαίσιο δε
 των εορτασμών, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων
 Μείζονος Νέας Υόρκης, Ηλίας Τσεκερίδης, θα παραβρεθεί στην τελετή που
 θα γίνει την επόμενη Παρασκευή στο Λευκό Οίκο για να τιμηθεί η 25η Μαρτίου 1821.



Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη εξέλιξη, σχετικά με τους εορτασμούς της επετείου στις πρεσβείες και τα προξενεία, δόθηκαν εντολές από το υπουργείο Εξωτερικών για τις επετειακές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Γρηγόρης Δελαβέκουρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην Αθήνα, απάντησε: «Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας του τρόπου εφαρμογής του προϋπολογισμού στη μισθοδοσία και τις λειτουργικές δαπάνες ορισμένων πρεσβειών μας έχουν επιλυθεί».
Υπενθυμίζεται ότι λόγω της οικονομικής κατάστασης στη γενέτειρα, οι εκδηλώσεις προς εορτασμό της εθνικής επετείου που διακόπηκαν στα κατά τόπους προξενεία και πρεσβείες, είχε αποφασιστεί να γίνονται πλέον με έξοδα της ίδιας της Ομογένειας.
Στο κτίριο της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, η κλήρωση της σειράς της Παρέλασης θα γίνει όπως κάθε χρόνο, παρουσία παραγόντων της οργάνωσης, ενώ θα είναι ελεύθερη η παρουσία όσων το επιθυμούν. Από πλευράς της Ομοσπονδίας αναφέρεται ότι ο σχετικός πίνακας θα δοθεί στη δημοσιότητα, αμέσως μόλις πάρει την οριστική του μορφή, προκειμένου οι σύλλογοι, κοινότητες και οι άλλοι φορείς να γνωρίζουν, εγκαίρως, σε ποια θέση θα παρελάσουν, και από που θα γίνει η εκκίνησή τους, ώστε να ειδοποιήσουν τα μέλη τους.
Ειδικά για την Παρέλαση στη Νέα Υόρκη, πρόκειται να έλθει ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής. Εγινε γνωστό, επίσης, ότι θα είναι ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής και πρόεδρος του κόμματος Ενωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) στην Αλβανία, Ευάγγελος Ντούλες, ο δήμαρχος της Χειμάρρας, Βασίλειος Μπολάνος, ο έπαρχος της Κάτω Δρόπολης της Βορείου Ηπείρου Δημήτριος Μαλούκης και οι δήμαρχοι Αμαρουσίου, Γεώργιος Πατούλης και Δέλτα, Νίκος Γιουτίκας.
Οπως εγράφη ήδη στον «Ε.Κ.» στην Παρέλαση θα είναι και οι βουλευτές Ελενα Παναρίτη (ΠΑΣΟΚ), Αθανάσιος Δαβάκης (Νέας Δημοκρατίας) και Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος (ΛΑΟΣ).
Οι εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς αναμένεται να φθάσουν στη Ν. Υόρκη το βράδυ της Πέμπτης και δεν θεωρείται πιθανό να προλάβουν να πάνε στην τελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση για την Παρέλαση, που θα πραγματοποιηθεί στο Σταθάκειο την άλλη Πέμπτη. Ηταν γνωστό, ότι θα εμφανιστούν στην τελετή της υψώσεως της ελληνικής σημαίας στο Μπόουλινγκ Γκριν του νότιου Μανχάταν, την Παρασκευή, 25 Μαρτίου, στην επίσημη Δοξολογία που θα γίνει στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος την ημέρα της επετείου και εν συνεχεία στην Παρέλαση. Στις εμφανίσεις αυτές, προστέθηκαν και άλλες.
Συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής, δύο εύζωνες και ένας επικεφαλής τους θα είναι στην εορταστική εκδήλωση της Ομοσπονδίας που θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» της κοινότητας Αγίου Δημητρίου, Αστόριας. Το Σάββατο 26 Μαρτίου, άλλοι δύο, με τον επικεφαλής τους, θα είναι στην εκδήλωση που οργανώνει η Νεολαία στον Ολυμπιακό Πύργο του Μανχάταν και το βράδυ της παραμονής της Παρέλασης τέσσερις εύζωνες και ένας επικεφαλής τους θα είναι στη μεγάλη εκδήλωση στο «Χίλτον» του Μανχάταν. Το πρωί της Δευτέρας θα επισκεφθούν οι εύζωνες τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο και το βράδυ της ίδιας μέρας θα αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο Νιούαρκ της Ν. Ιερσέης, επιστρέφοντες στην Αθήνα.
Χθες, Τετάρτη, το βράδυ επρόκειτο να συνεδριάσει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, προκειμένου να δώσει και τυπικά την έγκρισή της για τους τελετάρχες. Φέτος τελετάρχες θα είναι ο ιδιοκτήτης του Εθνικού Ελληνικού Καναλιού (NGTV), Δημήτρης Καστανάς, οι δύο συμπρόεδροι της κοινοβουλευτικής ομάδας ελληνικών θεμάτων (Hellenic Caucus) στο Κογκρέσο, βουλευτές Κάρολιν Μαλόνι από τη Ν. Υόρκη και Γκας Μπιλιράκης, από τη Φλόριδα, καθώς και ο γνωστός καρδιολόγος από τη Ν. Υόρκη, Βασίλειος Τένετ.
Απόψε, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η προτελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση για την Παρέλαση.

Το αδερφό Σωματείο, Πανηλειακός Σύλλογος όπως και κάθε χρόνο στις ομογενειακές εκδηλώσεις θα παρελάσει και φέτος με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Ηλία Δημητρόπουλο και το ακούραστο Διοικητικό Συμβούλιο ενώ τα μέλη του Συλλόγου από τα διάφορα μέρη της Μητροπολιτικής Νέας Υόρκης, όπως Astoria, Brooklyn, Long Island, Manhattan αλλά και μέλη του άλλου Ηλειακού Συλλόγου ΚΟΡΟΙΒΟΣ Νέας Ιερσέης με επικεφαλής τον Πρόεδρο του που είναι και Πρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσποδίας Αμερικής και Καναδά με μέλη του Συλλόγου και μέλη της Δίοικησης της Πανηλειακής Ομοσπονδίας θα παρελάσουν μέ θέμα την Αρχαία Ολυμπία.

Ο Πανηλειακός Σύλλογος Βοστώνης χαιρετίζει τη συμμετοχή των πατριωτών μας της Νέας Υόρκης και Νέας Ιερσέης στην Παρέλαση της 5ης Λεωφόρου
http://ximara.blogspot.com/2011/03/25.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προωθειστε το…

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More