Κυριακή 13 Μαΐου 2012

«ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΤΤΙΛΑ» ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ


ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ
«ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΤΤΙΛΑ»
ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ
ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ (ΕΛΛΑΔΙΚΗ & ΚΥΠΡΙΑΚΗ), ΕΠΕΙΔΗ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΥΠΕΡΟΧΗ… ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ, ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ (φωτογρ. αρχείου)

23-9-2008 μ.Χ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΔΥΜΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
Πλαίσιο κειμένου: ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ»;
   «Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη» εκμετάλλευσης (Α.Ο.Ζ.) ονομάζεται από το ισχύον  Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, η θαλάσσια ζώνη που εκτείνεται μέχρι τα 200 ναυτικά μίλια από τις ακτές του παράκτιου κράτους ή των νησιών του (στην πράξη από εκεί που τελειώνουν τα χωρικά του ύδατα).

   Στη Ζώνη αυτή το παράκτιο κράτος έχει την αποκλειστική έρευνα, διαχείριση και αποκλειστική οικονομική εκμετάλλευση των υδάτων, του βυθού και του υποθαλάσσιου υπεδάφους κάτω του βυθού!   Αυτό σημαίνει ότι τα αλιεύματα (ψάρια), καθώς και τα τυχόν πετρελαϊκά κοιτάσματα, ανήκουν αποκλειστικά στο παράκτιο κράτος το οποίο έχει την ΑΟΖ.
   Η Υφαλοκρηπίδα αναφέρεται μόνο στο υπέδαφος του βυθού, ενώ η ΑΟΖ και στο υπέδαφος αλλά και στα υπερκείμενα ύδατα και άρα η ΑΟΖ υπερκαλύπτει τον ξεπερασμένο όρο της Υφαλοκρηπίδας! Με άλλα λόγια η Ελλάδα οφείλει να προχωρήσει σε καθορισμό ΑΟΖ, χρησιμοποιώντας αυτόν τον νέο Διεθνή Όρο, που εγγυάται και εξασφαλίζει τα εθνικά και οικονομικά της συμφέροντα, προσδίδοντας πλήρη ΑΟΖ σε όλα τα νησιά της!
   Όταν δε η ΑΟΖ βρίσκεται ανάμεσα σε δύο κράτη που απέχουν μεταξύ τους λιγότερο από 200 ν.μ., η ΑΟΖ του καθενός ορίζεται στη μέση μεταξύ τους απόσταση.

   Με απλά λόγια, στην ΑΟΖ, το παράκτιο κράτος δεν ασκεί κυριαρχία στην επιφάνεια, αλλά  οικονομική αποκλειστική κυριαρχία στον κάτω της επιφάνειας θαλάσσιο και υποθαλάσσιο χώρο.

www.NOIAZOMAI.net
   Μια μόλις ημέρα πριν την Τουρκική Πρόκληση  στα ανοιχτά της Μεγίστης (Καστελλόριζο), εντός της Ελληνικής Υφαλοκρηπίδας(Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008) (και της Αποκλειστικής Ζώνης Εκμετάλλευσης (ΑΟΖ) της Ελλάδας) η Τουρκία ξεπέρασε κάθε όριο επιχειρώντας να τρομοκρατήσει με πολεμικά της πλοία, άοπλα ερευνητικά σκάφη που διενεργούσαν πετρελαϊκές έρευνες για λογαριασμό της Κύπρου, εντός της ρητώς, νομίμως και διεθνώς κατοχυρωμένης ΑΟΖ της νότια της Λεμεσού!!!
   Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008, τουρκικό πολεμικό σκάφος προσέγγισε δύο ερευνητικά σκάφη υπό ξένη σημαία, 27 μόλις ναυτικά μίλια στα νότια της Κύπρου, και τα απείλησε, με τον παρανοϊκό και εξωπραγματικό ισχυρισμό ότι βρίσκονταν δήθεν στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Τουρκίας!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΗΕ
   Την επομένη, 14 Νοεμβρίου, την ώρα που άρχιζε η Τουρκική πρόκληση ανοιχτά του Καστελόριζου με το νοικιασμένο Νορβηγικό σκάφος ΜαλένεΌστερβολντο Πρόεδρος της Κύπρου έστελνε κιόλας επίσημη καταγγελία στον ΟΗΕ για την προκλητικότατη τουρκική στάση στην Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ υπενθύμιζε ότι στο παρελθόν Τουρκικά Πολεμικά έχουν κάνει χρήση πραγματικών πυρών κατά τη διάρκεια παράνομων ασκήσεων εντός των Κυπριακών Χωρικών Υδάτων, υπογραμμίζοντας στον Γενικό Γραμματέα ότι"παρόμοια συμπεριφορά συνιστά παραβίαση της υποχρέωσης της Τουρκίας ως χώρας μέλους του ΟΗΕ, του σεβασμού στην κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών, συμπεριλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως τα Ηνωμένα Έθνη έχουν επανειλημμένα υπογραμμίσει σε πολυάριθμα ψηφίσματα του Σ.Α., στο οποίο αρκετά ειρωνικά, η Τουρκία θα παρακαθίσει ως μη μόνιμο μέλος σε λιγότερους από δύο μήνες", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο του κ. Χριστόφια!
   Το προκλητικό περιστατικό έφερε στην επιφάνεια η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ της Κύπρου στις 20 Νοεμβρίου, με τον πολύ επιτυχημένο τίτλο «Ναυτικός Αττίλας», ενώ η επιστολή του Κυπρίου Προέδρου έγινε γνωστή μόλις χθες, 22 Νοεμβρίου, από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΤΤΙΛΑΣ» ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
   Με τις προγραμματισμένες αυτές δίδυμες προκλήσεις, διαφαίνεται ολοκάθαρα η έντονη και πραγματική ανησυχία της Άγκυρας, να «εγκλωβιστεί» μακριά από τα νερά της Ανατολικής Μεσογείου, όπου δεν θα έχει κανένα δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης ούτε του θαλάσσιου, ούτε του υποθαλάσσιου χώρου! Ούτε δηλαδή της αλιείας, ούτε της άντλησης πετρελαίων ή φυσικού αερίου!

   Η ανησυχία της Τουρκίας, έχει μετατραπεί σε εφιάλτη, αφού δεν θα έχει αντιμέτωπή της την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά ολόκληρη την Ε.Ε., αλλά και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, καθώς και τις περισσότερες χώρες του ΟΗΕ, που έχουν καθορίσει Ζώνες Αποκλειστικής Εκμετάλλευσης 200 ν.μιλίων, όπως δικαιούνται, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, που έχουν καθορίσει ΑΟΖ και για όλα τα νησιά τους από το 1983!!!
Πλαίσιο κειμένου: Ο Τούρκος Υποναύαρχος Gurdeniz, μετά την ολοκλήρωση της άσκησης «Θαλασσόλυκος 2007» είχε δηλώσει προκλητικά: 
«Τα πολεμικά μας πλοία έχουν τη δυνατότητα να εκδιώξουν οποιοδήποτε πλοίο που ενεργεί για λογαριασμό της ελληνοκυπριακής διοίκησης και δεν μας ενδιαφέρει αν τους Eλληνοκυπρίους υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση»…
  Η Τουρκία αιφνιδιάστηκε από την μικρή Κύπρο που ρύθμισε με αμοιβαίες υπογραφές τη ΑΟΖ της με την Αίγυπτο το 2003 και το 2007 με τον Λίβανο, ενώ με τους επιτυχημένους χειρισμούς του Τάσσου Παπαδόπουλου καθόρισε όχι μόνο την Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και έδωσε ήδη με διεθνή διαγωνισμό δικαιώματα έρευνας σε ξένες εταιρείες για λογαριασμό της Λευκωσίας!

  Τα ερευνητικά αυτά σκάφη παρεμπόδισε παράνομα και απείλησε ότι «κινδυνεύουν» (!) το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό στα νότια της Πάφου –Λεμεσού στις 13 Νοεμβρίου, εντός της νομίμου και ρητώς καθορισμένης Κυπριακής ΑΟΖ! (¨Έμπρακτη Αμφισβήτηση Κυπριακής ΑΟΖΓι΄ αυτό και η αυστηρή επιστολή – καταγγελία του Προέδρου της Κύπρου προς τον Γ.Γ. του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν!

  Την ακριβώς επομένη δε ημέρα, 14 Νοεμβρίου, η Άγκυρα ξετυλίγοντας το προσεκτικό Σχέδιο της, απέστειλε Τουρκική Φρεγάτα να συνοδεύσει το ενοικιασμένο νορβηγικό σκάφος, που θα πραγματοποιούσε παράνομες έρευνες εντός της ελληνικής Υφαλοκρηπίδας, αλλά και της μη δυστυχώς ακόμη από την Αθήνα καθορισμένης Ελλαδικής ΑΟΖ! (έμπρακτη αμφισβήτηση επαπειλούμενης Ελλαδικής ΑΟΖ)!

«ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ»
   Οι Τουρκικές ενέργειες είναι καλά σχεδιασμένες, αλλά έχουν την «αχίλλειο πτέρνα» τους. Με λίγα λόγια η Άγκυρα αμφιταλαντεύτηκε για το εάν έπρεπε να παρέμβει στο Καστελλόριζο που ανήκει στην Ελλάδα, με τον κίνδυνο να «αφυπνίσει» την Αθήνα στο θέμα ΑΟΖ, κάτι που κυριολεκτικά τρέμει, διότι νομικά είναι σε απόλυτα αδύναμη θέση! Τελικά αποφάσισε να παρέμβει (αφού η Κύπρος ήδη άνοιξε το θέμα) ελπίζοντας ότι ο γνωστός ραγιαδισμός της Αθήνας, δεν θα ωθήσει την Ελλάδα να ανοίξει θέμα Ελληνικής ΑΟΖ.
   Στα πλαίσια αυτά το Στρατιωτικό Κατεστημένο της Άγκυρας, έβαλε στο Σχέδιο δύο πολύτιμα και πολύ «πειστικά» εργαλεία: τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και την ετοιμότητα Πρόκλησης ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ, που θα υπογραμμίσει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας από τη μια, ενώ θα αποτρέψει την εφαρμογή μελλοντικά Ελληνικής ΑΟΖ, που δεν θα έχει πρώτα «εγκριθεί» και συμφωνηθεί από την Τουρκία!
   Το «Θερμό Επεισόδιο» θα ωφελήσει, όπως υπολογίζουν, πολύ την Τουρκία, αναδεικνύοντάς την σε ισχυρό συνομιλητή που δεν μπορεί να παρακάμπτεται, ενώ θα δώσει προς τα έξω την εικόνα ενός διαφορετικού «καθεστώτος» που πρέπει να ισχύσει «αναγκαστικά» στην περιοχή, εκτός πλαισίου Διεθνούς Δικαίου! Η  Άγκυρα θεωρεί ότι θα πετύχει με μεσολάβηση τρίτων ή ακόμη και διμερώς, συμφωνία παγώματος καθορισμού ελληνικήςΑΟΖ και ιδίως ρύθμισης της υφαλοκρηπίδας κατά τα τουρκικά συμφέροντα και του «καθεστώτος» των δήθεν «γκρίζων ζωνών» πέριξ των βραχονησίδων, αλλά ακόμη και περιορισμό του εναέριου χώρου της Ελλάδος, σε μια συνολική διμερή συμφωνία υποτέλειας, που πιθανόν να βαφτιστεί «συνεκμετάλλευση»!
   Μάλιστα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο το «νεκρό» διάστημα μέχρι την ανάληψη της Αμερικανικής Προεδρίας από τον Μπαράκ Ομπάμα, με την υπενθύμιση ότι

Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ,
Ρω, Στρογγύλης και των παρακείμενων ελληνικών βραχονησίδων
  Έτσι ξαναγυρίζει το θέμα των ελληνικών βραχονησίδων και νησίδων που διεκδικεί η Τουρκία, υποστηρίζοντας αυθαίρετα ότι όσα νησάκια βρίσκονται έως τρία (3) μίλια από τις ακτές της είναι ανεξαιρέτως τουρκικά, αλλά και τίθεται σε πρώτο πλάνο η στρατηγική σημασία των τριών ξεχασμένων ελληνικών νησιών, ήτοι της Μεγίστης, της Ρω και της Στρογγύλης, που αποτελούν τα ακριτικά φρούρια των ελληνικών εθνικών, κυριαρχικών και οικονομικών συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο!

   Όπως φαίνεται και στον χάρτη του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, η Τουρκία αποκλείεται από το μεγάλο κομμάτι της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς χάρη στη Μεγίστη (Καστελλόριζο), η Θαλάσσια Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη εκμετάλλευσης (ΑΟΖ) Ελλάδας - Κύπρου ενώνεται και κάνει ενιαία για τον Ελληνισμό τη θάλασσα, το βυθό και το υπέδαφος (κάτω από το βυθό) στην περιοχή που περικλείεται από την Κρήτη, Κάρπαθο, Ρόδο, Μεγίστη και Κύπρο! Αυτό σημαίνει πως και τα ψάρια και το πετρέλαιο στις θαλάσσιες και υποθαλάσσιες αυτές περιοχές είναι ελληνικό! Το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, δικαιώνει τον Ελληνισμό και αναδεικνύει σε ΜΕΓΙΣΤΟ πλεονέκτημά του την ξεχασμένη Μεγίστη! (με πράσινο η μέση γραμμή των ΑΟΖ - Απόσταση Κύπρου – Τουρκίας  75 χλμ = 40,5 ν.μ.. Απόσταση Κύπρου – Συρίας 105 χλμ.= 57 ν.μ.. Απόσταση Κύπρου – Αιγύπτου 380 χλμ. = 205 ν.μ.).

   Χάρη σε αυτά τα ηρωικά ελληνικά νησάκια, που απέχουν ελάχιστα από τις απέναντι ακτές,  η ΕλλαδικήΑΟΖ εφάπτεται στην Κυπριακή ΑΟΖ, «απομονώνοντας» την τουρκική αλαζονεία, και δημιουργώντας μια μεγάλη συμπαγή ελληνική (ελλαδο-κυπριακή) Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη εκμετάλλευσης!!!

Στρογγύλη ή Στρογγυλή ή Υψηλή

   Για το λόγο αυτό τα συγκεκριμένα ελληνικά νησιά, θα συγκεντρώσουν τη μήνη της Άγκυρας, και ιδίως η Στρογγύλη, που αποτελεί το ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας και φράζει όπως και τα άλλα δύο γειτονικά ελληνικά νησιά (Ρω και Μεγίστη) την Τουρκική ΑΟΖ προς το νότο!
  
   Ενδεχομένως δε η Στρογγύλη (Υψηλή ή Στρογγυλή) να αποτελέσει τον κύριο στόχο της Άγκυρας, ενώ σημειώνεται πως το 1975, η Ρω (¨Άγιος Γεώργιος), δέχτηκε τουρκική «απόβαση» τύπου «Χουριέτ-Υμίων», επειδή κυμάτιζε πάνω της η Ελληνική Σημαία, υψωμένη από τα χέρια της μεγάλης Ελληνίδας, της Δέσποινας Αχλαδιώτη (Κυρά της Ρω)!!!

   Ιδιαίτερη δε ανησυχία προκαλούν δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με τα οποία εκφράζονται φόβοι ότισημαντικές εκτάσεις της Μεγίστης, έχουν περάσει ή επιχειρείται να περάσουν σε τουρκικά χέρια μέσω ξένων εταιρειών, λόγω της τεράστιας σημασίας της νήσου στα ελληνικά δικαιώματα επί τηςΑΟΖhttp://www.e-tipos.com/newsitem?id=62269



ΤΖΟΥΜΧΟΥΡΙΕΤ
   Ενδεικτικό του κλίματος που καλλιεργείται στην Τουρκία, είναι η επιμονή των Τουρκικών ΜΜΕ ότι τάχα «η περιοχή έρευνας του νορβηγικού πλοίου ήταν τουρκική υφαλοκρηπίδα» (αφού σύμφωνα με την αυθαίρετη άποψη της Τουρκίας δήθεν «τα νησιά δεν έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα»), καθώς και οι δηλώσεις του Τούρκου Αντισυνταγματάρχη ε.α. και θεωρούμενου «ειδικού» επί θεμάτων σχετικών με το «Δίκαιο» της Θάλασσας Αλί Κουρουμαχμούτ, που δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Τζουμχουριέτ στις 17 Νοεμβρίου 2008:

   "Αν ληφθεί υπόψη η υφαλοκρηπίδα της στερεάς Τουρκίας, η οποία έχει τα πιο μακριά παράλια της Μεσογείου μαζί με την υφαλοκρηπίδα πολλών νησιών υπό την κυριαρχία της Τουρκίας, κοντά στην περιοχή του Καστελόριζου, η αποδοχή της ύπαρξης υφαλοκρηπίδας σε ένα τόσο μικρό νησί όσο το Καστελόριζο δεν είναι εφικτή"!!!

Μεγίστη

   Και συνέχισε:
   «Στις δυο πλευρές του Καστελόριζου υπάρχουν δυο νησιά το Καράαντα και το Φενέραντασι που δεν έχουν μεταβιβαστεί στην Ελλάδα. Πέραν αυτού στην ίδια περιοχή υπάρχουν νησίδες και βραχονησίδες, οι οποίες είναι υπό την κυριαρχία της Τουρκίας. Ακόμα και στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν υπολογίσει την υφαλοκρηπίδα της Στερεάς Τουρκίας, τι θα κάνει με αυτά τα νησιά τις μικρές νησίδες και τις βραχονησίδες; Εάν έχει υφαλοκρηπίδα το Καστελόριζο τότε έχουν υφαλοκρηπίδα και όλα αυτά», τόνισε ο «ειδικός» πέφτοντας ήδη σε βαρύ …σφάλμα, αφού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρώτη ίσως φορά στην Τουρκία – να «έχουν» υφαλοκρηπίδα και τα νησιά…


ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
   Η Ελληνικές θέσεις (Ελλαδικές & Κυπριακές) είναι ισχυρές και στηρίζονται στο Διεθνές Δίκαιο!
   Οι Τουρκικές θέσεις είναι αυθαίρετες, παράνομες και αρπακτικές, σκιαγραφώντας στις σελίδες της ιστορίας τα βαθύτερα ένστικτα και προθέσεις μιας χώρας, που ειδικεύεται στη βία, τις γενοκτονίες, τις εισβολές, τις σφαγές και τους «Αττίλες»!

   Ο Ελληνισμός πρέπει να είναι έτοιμος και προετοιμασμένος να υπερασπιστεί αποφασιστικά κάθε βράχο, κάθε χούφτα άμμου, στεριάς ή θάλασσας, κάθε παράθυρο ήλιου, κάθε φάρο, κάθε θαλασσοπούλι και κάθε ξωκλήσι της μεγάλης και ταπεινής, μα αλύγιστης Ναυτικής Κυράς του Παγκόσμιου Πολιτισμού!

   Η Ιστορία μας άλλωστε είναι στρωμένη από τα κουφάρια πολλών κατακτητών, πάντα δυνατών και άγριων, μα πάντα ηττημένων και ντροπιασμένων!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προωθειστε το…

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More