Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ύστατη προσπάθεια Παπούλια για σχηματισμό Κυβέρνησης




Ύστατη προσπάθεια για το σχηματισμό κυβέρνησης θα καταβάλλει σήμερα ο Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο και Τσίπρα, τους αρχηγούς δηλ. των κομμάτων που έλαβαν τις προηγούμενες μέρες διερευνητική εντολή.

Ακολούθως το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσουν οι υπόλοιποι αρχηγοί των κομμάτων, που εξασφάλισαν την είσοδό τους στη Βουλή στις 6 Μαΐου, τους οποίους ο Πρόεδρος θα δεχθεί έναν - έναν, κατά σειρά εκλογικής δύναμης.

Στο τραπέζι παραμένει η πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση, με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε μία «κυβέρνηση εφαρμογής του μνημονίου» με «αριστερό άλλοθι».

Σε περίπτωση νέας αποτυχίας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αναθέτει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές και διαλύει τη Βουλή.

Ανεξάρτητα από τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, στις 17 Μαΐου θα πρέπει να συγκληθεί η Βουλή, που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, όπως ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα.

Ο Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προωθειστε το…

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More