Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Στο επίκεντρο του παγκόσμιου Τύπου η Ελλάδα


 Στο επίκεντρο του παγκόσμιου Τύπου η Ελλάδα
Οι μετεκλογικές συμμαχίες και το πολιτικό αύριο μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου παραμένουν στο επίκεντρο των δημοσιευμάτων των ξένων μέσων ενημέρωσης.
Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ελληνική θύελλα στην Ευρώπη» η γαλλικη  εφημερίδα «Le Monde»δημοσιεύει πολυσέλιδο αφιέρωμα στην Ελλάδα, εστιαζοντας στην αδυναμία σύστασης κυβέρνησης και τις συνέπειες για την Ευρώπη. Χαρακτηριζει τη χωρα μας ως «το άρρωστο μέλος μιας εύθραυστης ευρωζώνης», υποστηρίζοντας μάλιστα, ότι «το ελληνικό δηλητήριο παραλύει την Ευρώπη».
Η εφημερίδα εκτιμά ότι υπό αυτες τις συνθήκες, τα περιθώρια ελιγμών για τον νεο πρόεδρο της Γαλλίας είναι ιδιαίτερα περιορισμένα.
Το περιοδικό Time υποστηρίζει ότι οι εκλογές σε Ελλάδα και Γαλλία δείχνουν πως η Ευρώπη επαναστατεί απέναντι στη λιτότητα. Το κοινό σημείο στα εκλογικά αποτελέσματα στις δύο χώρες είναι η αντίδραση στην πολιτική που εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Ο επικεφαλής του γερμανικού think tank Χανς-Βέρνερ Σιν υποστηρίζει στο Der Spiegel ότι τα χρήματα που δαπανώνται για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη θα ήταν καλύτερο να δαπανηθούν για να δρομολογηθεί η έξοδός της.
Όπως υποστηρίζει, αμέσως μετά η δραχμή θα υποτιμηθεί και η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί πολύ γρήγορα. «Μετά από μια σύντομη καταιγίδα, ο ήλιος θα λάμψει και πάλι» λέει χαρακτηριστικά.
Το CNN επικαλείται τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος πως η οικονομία θα μπορέσει να μπει στο δρόμο της ανάκαμψης από τα τέλη του 2013, σημειώνοντας ότι αυτό το διάστημα είναι πολύ μεγάλο και όποιος έχει δει την ταινία των Μόντι Πάιθον  «Οι ιππότες της ελεεινής τραπέζης» θα θυμηθεί τι συνέβη στον άνθρωπο που επέμεινε ότι δεν είχε πεθάνει ακόμα.
Στις συνομιλίες που θα έχει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος αναφέρεται το BBC, υποστηρίζοντας πως κατά τους περισσότερους αναλυτές είναι απίθανο οι διαβουλεύσεις να τελεσφορήσουν.
«Ύστατη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας. «Αχτίδα ελπίδας» στη ΔΗΜΑΡ βλέπει ο Ευάγγελος Βενιζέλος» είναι ο τίτλος των Financial Times.
«Η Ελλάδα ελπίζει σε νέα κυβέρνηση» είναι ο τίτλος της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt. Μέσω της ίδιας της εφημερίδας, αναφέρει το newpost.gr, ο Φρανκ Σέφλερ, από το κόμμα των Φιλελευθέρων, εμπειρογνώμων σε θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, κατηγορεί τη γερμανική κυβέρνηση ότι «χρηματοδοτεί ένα ελληνικό χρεοκοπημένο κράτος, που υποσχέθηκε μεταρρυθμίσεις και τώρα μελλοντικά κυβερνητικά στελέχη κομπάζουν ότι θα καταγγείλουν τις συμφωνίες».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προωθειστε το…

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More