Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Γιώργος Γκόρος, "Ο Δήμαρχος της Αλλαγής"

Το προεκλογικό σλόγκαν του Γ. Γκόρου
Έλα Μπολάνο για να δεις τον δήμαρχο της Αλλαγής!

Ένας χρόνος δημαρχίας Γκόρου

 Εχθές έκλεισε ένας χρόνος από τις περσινές εκλογές της 8ης Μαΐου και την εκλογή του κ. Γιώργου Γκόρου στη θέση του νέου Δημάρχου Χιμάρας και όπως επιβάλλεται έχουμε ετοιμάσει μια πρώτη ανασκόπηση  για τα έργο του παρελθόντος έτους.

Όταν ο κ. Γκόρος έκανε της εξαγγελίες ως ο "Δήμαρχος της Αλλαγής" δεν φανταστήκαμε ότι το εννοούσε στην κυριολεξία. Η αλλαγή του ήταν όντως μεγάλη.. Άλλαξε τελείως πρόσωπο.. γλώσσα …εθνικότητα.. και μαζί με αυτόν οι Χιμαραίοι άλλαξαν την ιστορία τους εν μία νυκτί.

Προεκλογικά πάντως υποσχέθηκε μία ευρωπαϊκή Χιμάρα, και παρόλο που δεν πέρασε πολύ καιρός μας έδωσε τα πρώτα δείγματα. Ο λόγος του, συμβόλαιο! Η αλήθεια είναι ότι το μνημείο του Ιούλιου Καίσαρα, θα φέρει έναν ευρωπαϊκό αέρα στον τόπο μας, μολαταύτα δεν σταμάτησε το έργο του εδώ. Από τις πρώτες και πιο πετυχημένες μεταρρυθμίσεις του ήταν και η αλλαγή της ιστοσελίδας του δήμου με διάχυτο και εμετικό συγχρόνως τον αλβανικό εθνικισμό σε κάθε λέξη.


Φαίνεται ότι το «Κόκκινο Σύννεφο» (Redcloud) παρέα με το δήμαρχο και αντιδήμαρχο, επιχειρούν να μας κάνουν αλβανούς πατριώτες με το ζόρι. Τα παθιασμένα λόγια τους για την αλβανικότητα της Χιμάρας και δικής τους, έδιναν και έπαιρναν σε κάθε φράση, σε κάθε δήλωση. Με τον ίδιο ζήλο αυτός και η ομάδα του μας παρουσίασαν τα εμβλήματα με τον εθνικό ήρωα της Αλβανίας.  Ακολούθησαν οι αυξήσεις φόρων, οι έκτακτες προσλήψεις του δημαρχείου και των γραμματειακών ειδικών και η τελική απομάκρυνση της προτομής του Αριστοτέλη Γκούμα από τον προαύλιο χώρο των Αγίων Πάντων. Μας έδειξε επίσης  και το ευρωπαϊκό όραμά του για τον τόπο με τις επιλεκτικές κατεδαφίσεις που παρήγγειλε, καθώς και τους  ευρωπαϊκούς ξυλοδαρμούς λίγο μετά το Πάσχα και παραμονές  της επίσημης έναρξης της τουριστικής σεζόν.

Η δηλώσεις του όταν κέρδισε, ήταν ότι θα στρωθεί στη δουλειά αυτός και η ομάδα του για το κάλο της Χιμάρας.

Δώδεκα μήνες μετά, από τα 19 σημεία των προεκλογικών δεσμεύσεων του, δεν έχει υλοποιηθεί ούτε ένα.

"Ένα χρόνο πριν, όταν συμφώνησα να κατέβω για δήμαρχος της Χιμάρας, το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν το πώς θα ρύθμιζα τη Χιμάρα, χωρίς την εμπλοκή της πολιτικής ".

Η πραγματικότητα μας δείχνει ότι ο κ. Γκόρος και η ομάδα του με το μόνο που ασχολείται τους τελευταίους 12 μήνες είναι ΜΟΝΟ το ΠΟΛΙΤΙΚΟ κομμάτι της Χιμάρας.  Η ανακατασκευή της πολιτικής και πολιτιστικής ιστορίας και οι επανειλημμένες άστοχες προσπάθειες  του να Αλβανοποιήσει  οτιδήποτε και οποιονδήποτε σε μια προσπάθεια να αποκτήσει ομοίους και να του ομοιάσουμε. Ο όμοιος με τον ομοίον του, παρακαλώ, και ο νοών...νοείτω!

Αύριο το μέρος Β'

από: himara.gr/blog/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προωθειστε το…

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More