Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Το νέο πολιτικό σκάνδαλο της Κακομαίας

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης εμπλέκονται σε διάφορες παραβάσεις δικαίου, διεφθαρμένες και ανήθικες πρακτικές και όχι μόνο.

Το σχέδιο του Club-Med για την Κακομαία
Το σχέδιο του Club-Med για την Κακομαία
Ο Αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του PS, Erjon Brace, έκανε επερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης, Eduard Halimi, για τις παραβιάσεις που σημειώθηκαν και τις καταπατήσεις που διαπράχθηκαν σε σχέση με την πομπή και λιτάνευση των τουριστικών χωριών.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα στο Κοινοβούλιο κατηγορεί, με στοιχεία πλέον, ότι ο Κόλπος της Κακομαίας πωλήθηκε από το Shaban Memia μια μέρα πριν την αναχώρηση από το ALUIZNI (Agjencia e Legalizimit, Urbanizimit dhe Integrimit te Zonave/Ndertimeve Informale) ενώ ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Eduard Halimi,  καταχώρησε αυτή την πώληση στο Υποθηκοφυλακείο, το οποίο τελεί και υπό την άμεση δικαιοδοσία του.
Στη συνέχεια ο βουλευτής κατέθεσε και ένα συμβόλαιο αγοραπωλησίας υπογεγραμμένο από τον Memia, πρώην επικεφαλή της ALUIZNI, με την εταιρεία "Riviera".
Το έγγραφο με τίτλο "Συμβόλαιο Πώλησης " με ημερομηνία 23 Μαρτίου 2012, όπου στο ρόλο του πωλητή είναι ο (Οργανισμός για τη Νομιμοποίηση, την Αστικοποίηση και Ενσωμάτωση των Περιοχών / Ανεπίσημων Κατασκευών), εκπροσωπούμενο από τον Διευθυντή Shaban Memia, ενώ ο αγοραστής είναι η " Riviera Kakome sh.p.k. "  εκπροσωπούμενη από το Jeko Petkov Kolev, ένα 30χρονο βουλγαρικής εθνικότητας. Σύμφωνα με το συμβόλαιο ο  Memia έχει πουλήσει 290 χιλιάδες m2 στον Κόλπο της Κακομέας για 1219,7 lek ανά τετραγωνικό μέτρο.
Ο Brace είπε ότι οι καταχρήσεις έχουν σχέση με την εφαρμογή του νόμου «Περί κανονισμού της ιδιοκτησίας σε τομείς προτεραιότητας του τουρισμού".
"Δύο χρόνια μετά που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος, αλλά σε πλήρη αντίθεση με αυτόν, ο Οργανισμός  που περήφανα ο Σαλί Μπερίσα είχε αφήσει στο μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος, Shaban Memia, πούλησε τον Κόλπο της Κακομαίας! Ο νόμος είναι σαφής: πωλείται η γη  κάτω από το κτίριο που  κατασκευάστηκε πριν από το Νοέμβριο του 2008 και είναι εγγεγραμμένο στο Υποθηκοφυλακείο! Ακίνητο εγγεγραμμένο στο Υποθηκοφυλακείο δεν υπάρχει, διότι δεν υπάρχει κανένα  ακίνητο κτισμένο στην Κακομαία!

Ωστόσο ο κόλπος της Κακομαίας πωλήθηκε και έχει καταχωρηθεί στο Υποθηκοφυλακείο, υπό τον Υπουργό Δικαιοσύνης, υπέρ της εταιρείας «Riviera»! 290 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα πουλήθηκαν για 1219,7 lek (8.8€)!! ανά τετραγωνικό μέτρο! Το οικόπεδο έχει πωληθεί σχεδόν 3,4 εκατομμύρια δολάρια  συνολικά όταν το κόστος του είναι κατ ελάχιστον 40 εκατομμύρια δολάρια! "είπε ο Brace.
Στην ομιλία του τόνισε ότι «Αυτή είναι μια αξία γης που δεν θα έβρισκαν ούτε στα πιο χαμένα και  απομονωμένα χωριά της Αλβανίας. Αυτό έγινε μία ημέρα πριν ο διευθυντής της ALUIZNI  Shaban Memia, να παραιτηθεί. Πωλήθηκαν 29 στρέμματα, όπου δεν υπάρχει ούτε ένα κτίριο στο αποκαλούμενο χωριό. Αυτός είναι ο χάρτης της διαφθοράς του ALUIZNI».
Από: himara.gr/blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προωθειστε το…

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More