Έξαλλοι και αγανακτισμένοι είναι στο Δίστομο από το διπλό ψέμμα που λένε για την μαρτυρική κωμόπολη ορισμένα κανάλια των Αθηνών:

- Πρώτον για το,ποσοστό της Χρυσής Αυγής και

-Δευτερον για την δήθεν συγκέντρωση που ένανε η Χρυσή Αυγή εκεί!

Ας αρχίσουμε από το  δήθεν μεγάλο ποσοστό της Χρυσής Αυγής στο Δίστομο:

Αυτό που πήρε η Χρυσή Αυγή στο Δίστομο – μια κωμόπολη με πολλούς εσωτερικούς μετανάστες –  ήταν μόνο 2,7%  (44 ψήφοι) και αυτό μαζί με το διπλανό χωριό Άσπρα Σπίτια!

Ένα ποσοστό από το οποίο  άν αφαιρεθεί το αναλογούν στα Άσπρα Σπίτια  για το Διστομο είναι κάτω από 2%, όσο δηλαδή και στα χωρια των ολοκαυτωμάτων της Κρήτης , ίσως και λιγότερο.

Η ενόχληση είναι τέτοια από το χοντρό ψέμμα – μάλλον όχι σκόπιμο- που χθές εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση και ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Πατσαντάρας .

Αλλά παρόλο αυτά κάποιοα κανάλια επιμένουν να μιλούν για …335 ψήφους, βάζοντας μέσα και άλλα χωριά που καμιά σχέση δεν έχουν με το Δίστομο όπως την Αράχωβα και την Αντίκυρα που είχαν ποσοστό  της Χρυσής Αυγής της τάξης του 7,5-8,0%!

Πρόκειται για απλή συνύπαρξη στο καλλικρατικό κατασκεύσμα!

Από αυτή την απερίσκεπτη, όπως λένε οι κάτοικοι, παρουσίαση από κάποια κανάλια – το MEGA το διόρθωσε-  π’ηρε …θάρρος και η ίδια η Χρυσή Αυγή και στελέχη της δήλωσαν χθες σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι  εντελώς ψευδώς ότι στο Δίστομο …έκαναν προεκλογική συγκέντρωση …μεγαλύτερη από του …Καμμένου!

Ελα όμως   που όπως μας λένε κάτοικοι ούτε ο Καμμένος έκανε προεκλογική συγκέντρωση στο Δίστομο, ούτε φυσικά η …Χρυσή Αυγή!

Μάλιστα η Χρυσή Αυγή είχε προαναγγείλει ΄μια περιοδεία αλλά μετά την αντίδραση των κατοίκων με ανακοινώσεις ,φέι βολάν, πανώ κλπ δεν πάτησαν το πόδι τους, όπως έγινε και στη Βιάννου στην Κρήτη.

Το θέμα είναι ότι ο συντάκτης του τηλεοπτικού σταθμού ενώ ήξερε  την αλήθεια – και αυτό διότι όλα αυτά έχουν δημοσιοποιηθεί –  δεν αντέδρασε, λένε με αγανάκτηση οι Διστομίτες!

Διπλό το ψέμμα  λοιπόν για το Δίστομο: Και απο ορισμένους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και σάιτ και από την ίδια την Χρυσή Αυγή που πατά πάνω στην ψευδή εικόνα των καναλιών!