Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Ομπάμα μίλησε για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων σε δείπνο που παρέθεσε ο Τζορτζ Κλούνι στο σπίτι του


Ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ παραβρέθηκαν χθες το βράδυ σε δείπνο που παρέθεσε ο Τζορτζ Κλούνι από το οποίο συγκεντρώθηκε το ποσό των 15 εκατομμυρίων δολαρίων για τις ανάγκες της εκστρατείας επανεκλογής του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
"Ας το παραδεχτούμε.
Συγκεντρώσαμε πολλά χρήματα επειδή όλοι αγαπούν τον Τζορτζ.
Συμπαθούν εμένα, αγαπούν εκείνον", είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Στο δείπνο που δόθηκε κάτω από μια τέντα η οποία είχε στηθεί για την περίσταση στο γήπεδο μπάσκετ της έπαυλης του Κλούνι στη συνοικία Studio City του Λος 'Αντζελες παραβρέθηκαν διασημότητες όπως οι Τόμπι Μαγκουάιρ, Μπάρμπρα Στρέιζαντ, Τζακ Μπλακ, Ρόμπερτ Ντάουνι τζούνιορ, Σάλμα Χάγεκ, Μπίλι Κρίσταλ και Νταϊάν βον Φίρστενμπεργκ.
Επίσης παρόντες ήταν ένας δάσκαλος από το Νιου Τζέρζι και ένας δημόσιος υπάλληλος από την Φλόριντα που κέρδισαν εισιτήρια σε λοταρία στο Διαδίκτυο, η οποία είχε οργανωθεί από την προεκλογική εκστρατεία του Ομπάμα.
Οι 150 προσκεκλημένοι πλήρωσαν 40.000 δολάρια για το εισιτήριο που τούς εξασφάλισε να δουν τον Αμερικανό πρόεδρο στο σπίτι του αστέρα του Χόλιγουντ.
Ο Ομπάμα είπε στους προσκεκλημένους ότι θεωρεί πως η θέση που πήρε την Τετάρτη υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων, είναι μια "λογική προέκταση του τι θα έπρεπε να είναι η Αμερική.
Προήλθε απευθείας από αυτή την διαφορετικότητα στην οπτική.
Και είμαστε μια χώρα που περιλαμβάνει τους πάντες και επιτρέπει την προσπάθεια στους πάντες και αντιμετωπίζει τους πάντες δίκαια.
Είναι ευπρόσδεκτοι εκείνοι που δεν είναι σαν εμάς; Αυτό μας κάνει ισχυρότερους; Θεωρώ πως ναι", σχολίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Η θέση του Ομπάμα στο θέμα του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων έρχεται σε αντίθεση με εκείνη του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Μιτ Ρόμνι, ο οποίος έχει ταχθεί κατά.
Την Τετάρτη ο Ομπάμα τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων, φέροντας στην προεκλογική εκστρατεία ένα θέμα που εξακολουθεί να διχάζει την αμερικανική κοινωνία.
«Δίστασα πάνω στο θέμα.
Εν μέρει επειδή νόμιζα ότι η αστική ένωση αρκούσε.
Τώρα όμως είναι σημαντικό για μένα να δηλώσω στους Αμερικανούς πολίτες ότι πιστεύω πως τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια θα πρέπει να μπορούν να παντρεύονται», δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στο ΑΒC - ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που τάσσεται υπέρ του γάμου ανθρώπων του ιδίου φύλου.
Ο Αμερικανός πρόεδρος έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι αυτή είναι η προσωπική του άποψη και ότι για το θέμα θα πρέπει να αποφασίζουν οι πολιτείες.
Στη διάρκεια του δείπνου ο πρόεδρος προέβλεψε επίσης ότι η νίκη στις εκλογές του 2012 θα είναι δυσκολότερη σε σχέση με το 2008 μετά το πέρας της δεύτερης θητείας του προέδρου Τζορτζ Μπους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προωθειστε το…

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More