Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ρόδος: 10 χρόνια φυλάκιση σε Βορειοηπειρώτη για ναρκωτικά

Ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη επιβλήθηκε χθες σε 42χρονο ομογενή από την Αλβανία ο οποίος είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2011 στη Ρόδο από αστυνομικούς της Δίωξης, την ώρα που έκρυβε στο παλιό φυτώριο ποσότητα 262,3 γραμ. ηρωίνης!

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και 35χρονος ως το άτομο που πούλησε στον 42χρονο τα ναρκωτικά, και ο οποίος κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τη Τρίτη 16 Αυγούστου 2011 στις 10.20 το βράδυ, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου εντόπισαν τον 42χρονο ομογενή από την Αλβανία να κρύβει σε υπαίθριο μέρος και συγκεκριμένα κάτω από δέντρο, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία που περιείχε ηρωίνη μικτού βάρους 262,3 γραμμαρίων ηρωίνης.

Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 4 παρά 20 τα ξημερώματα της επόμενης μέρας οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον 42χρονο ο οποίος κινούνταν με το αυτοκίνητό του σε δρόμο της πόλης μας.

Σε σωματική έρευνα που του έκαναν βρέθηκε να κατέχει ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητό του εντοπίστηκαν να έχει επιμελώς κρυμμένα ένα κινητό τηλέφωνο, ένα τραπεζικό βιβλιάριο λογαριασμού στο όνομα του 42χρονου το οποίο περιείχε το ποσό των 9.123 ευρώ, ένα ενημερωτικό έγγραφο άλλης τράπεζας με προθεσμιακή κατάθεση στο όνομά του ύψους 21. 956 ευρώ και μία επιταγή (ακάλυπτη) ύψους 4.000 ευρώ με δικαιούχο τον ίδιο.

Επίσης σε έρευνα που έγινε σπίτι του βρέθηκε και το χρηματικό ποσό των 5.130 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα ναρκωτικά, τα βιβλιάρια τα κινητά τηλέφωνα και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν από την αστυνομία, ενώ ο 42χρονος συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του κ.κ. Άκη Δημητριάδη, και Πολύβιο Γαλιουδάκη προσήχθη ενώπιον του Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Γιάννη Μητσιόπουλο ο οποίος και άσκησε σε βάρος του ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για: αγορά, κατοχή , μεταφορά ναρκωτικών ουσιών ιδιαιτέρως μεγάλης ποσότητας (δηλαδή με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου) και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, ενώπιον του οποίου ο 42χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες τονίζοντας παράλληλα πως δεν γνωρίζει καν τον συγκατηγορούμενό του.

Ωστόσο επέπεσε σε αντιφάσεις όταν ρωτήθηκε από τον εισαγγελέα της έδρας για τα 300 τηλεφωνήματα που είχε κάνει στον αριθμό κλήσης του κινητού του 35χρονου, αρκετά εκ των οποίων λίγες ώρες πριν τη σύλληψή του από τους αστυνομικούς. Από τη πλευρά του ο 35χρονος είπε στο δικαστήριο πως τον αριθμό αυτόν τον είχε δώσει πριν δυόμιση χρόνια σε φίλη του, τα ίχνη της οποίας «έχασε» στη συνέχεια καθώς σταμάτησαν να είναι μαζί.

Τελικά το δικαστήριο υιοθετώντας και τη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας κ. Γ. Κτιστάκη έκρινε αθώο τον 35χρονο, απάλλαξε από τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων, και της πώλησης τον 42χρονο Κώστα Κίτσο του Σπύρου, τον οποίο ωστόσο έκρινε ένοχο για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου επιβάλλοντας του ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Επίσης το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2000 ευρώ.

Πηγή : Ροδιακή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προωθειστε το…

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More