Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Πλαταριά Θεσπρωτίας: Εντοπισμός μεγάλου φορτίου ναρκωτικών από την Αλβανία

  • Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες και ένας Αλβανός με 11 σάκους χασίς (270 κιλά) στην Πλαταριά Θεσπρωτίας.
  • Δυο προπομποί με Ι.Χ. επιτηρούσαν τη διαδρομή.

Υπόθεση καθημερινής… ρουτίνας για τους Αστυνομικούς της Ηπείρου έγιναν πλέον οι κατασχέσεις μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, ωστόσο όμως, αυτό που προβληματίζει Διωκτικές Αρχές και τοπική κοινωνία είναι το πώς θα περιοριστούν οι μεταφορές ναρκωτικών από την Αλβανία, μέσω της Ηπείρου.

Οι εξαρθρώσεις κυκλωμάτων εμπόρων είναι σχεδόν καθημερινές, άγνωστο όμως πόσα άλλα διαφεύγουν και οδηγούν το… εμπόρευμά τους στον τελικό προορισμό του.

Οι… χρυσοφόρες ποσότητες προέρχονται κυρίως από την γειτονική μας Αλβανία, αφού εκεί η καλλιέργεια χασίς είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη, σε περιοχές κοντά στα σύνορα (όπως στο Λαζαράτι), αλλά και στα αλβανοσκοπιανά σύνορα. 

 Όμως οι αλβανικές αρχές δεν δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη σύλληψή τους και στέκονται ανήμπορες (;) να περιορίσουν το φαινόμενο στο έδαφός τους, με αποτέλεσμα όλο το βάρος να πέφτει στην ελληνική αστυνομία, οι επιτυχίες της οποίας είναι συνεχείς, παρά τις ελλείψεις σε άνδρες και υποδομές.

Άλλα 240 κιλά χασίς!

Χθες τα ξημερώματα ακόμη ένα κύκλωμα έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας, με τους τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες να είναι Έλληνες. Πιο συγκεκριμένα: συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, τρεις Έλληνες (ένας άνδρας και δύο γυναίκες), ηλικίας 48, 30 και 39 ετών, καθώς και ένας 42χρονος Αλβανός για μεταφορά και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίσθηκε στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (κλούβα) το οποίο και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν η 30χρονη και ο 42χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έντεκα σάκοι, που περιείχαν -174- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 270 κιλών και 401 γραμμαρίων.

• Επίσης, λίγη ώρα αργότερα, στο Καρτέρι Θεσπρωτίας συνελήφθησαν ο 48χρονος και η 39χρονη, οι οποίοι επέβαιναν σε άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί, προκειμένου να καθορίζουν το… δρομολόγιο των ναρκωτικών και να επιτηρούν παράλληλα τη διαδρομή προς αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Τα δύο οχήματα καθώς και έξι κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις παράνομες συναλλαγές τους, κατασχέθηκαν. Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.


Πρωινός Λόγος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προωθειστε το…

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More