Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012

Αγίοι Σαράντα: Αλβανοί εθνικιστές παραλίγο να πνίξουν νεαρό Βορειοηπειρώτη επειδή μιλούσε ελληνικά...

  • Το θλιβερό περιστατικό αφορά την επίθεση και τον τραυματισμό νεαρού βορειοηπειρώτη απο το χωριό Μεσοπόταμο των Αγιων Σαράντα.
  • Τον ξυλοκόπησαν άγρια και πήγαν να τον πνίξουν στη θάλασσα...
  • Νωπές οι μνήμες από τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα στην Χειμμάρα!

Τσάμιδες και Κοσσοβάροι καίνε την Ελληνική σημαία στους Αγίους Σαράντα!
Ενα θλιβερό περιστατικό ελαβε χωρα την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη των Αγιών Σαράντα. Σύμφωνα με δημοσιέυμα της ΣΦΕΒΑ, Κοσσοβάροι και μέλη της εθνικιστικής Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας κατέβηκαν στην πόλη των Αγίων Σαράντα για να κάνουν τα καλοκαιρινά μπάνια τους. Κάθε χρόνο όλο και πιο πολλοί από το Κοσσυφοπέδιο και από άλλα μέρη της Αλβανίας κατεβαίνουν στην πόλη του Ιονίου, γιατί τα νερά της είναι πιο καθαρά από άλλες παραλίες της Αδριατικής.

"Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι" δήλωσαν μερικά άτομα από το Κόσσοβο, που πέρασαν μια βδομάδα στους Αγ. Σαράντα. 

"Το μόνο αρνητικό ήταν που ακούγαμε πάρα πολλά ελληνικά και ενοχληθήκαμε".

Την ενόχλησή τους οι κύριοι αυτοί την εκφράζουν στις άμεσες επαφές με ελληνικής καταγωγής πολίτες, οι οποίοι αμέριμνοι, ειρηνόφιλοι και νομοταγής συνεχίζουν την καθημερινότητά τους, μη σκεπτόμενοι την απειλή που συμβαδίζει μαζί τους.
Οι μνήμες είναι ακόμη νωπές από τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα στην Χειμμάρα επειδή μιλούσε Ελληνικά!

Το θύμα αυτή την φορά ήταν ο Νίκος από το Μεσοπόταμο,  ο οποίος μαζί με τις δυο μικρές ξαδέρφες του, πήγαν να κάνουν τα μπάνια τους στους Αγίους Σαράντα. Πλήρωσαν την ξαπλώστρα και την ομπρέλα και απολάμβαναν την αλμύρα της θάλασσας και τις ακτίνες του ηλίου.

«Σηκωθείτε και φύγετε, τους είπαν σε παραλιακό ξενοδοχείο, που εκμεταλλεύεται και την παραλία, λες και είναι δική του περιουσία και η θάλασσα και ο ήλιος. Εδώ είναι Αλβανία και όχι Ελλάδα. Εκεί να πάτε να κάμετε τα μπάνια σας». Απίστευτο κι όμως αληθινό.

Ο νεαρός αρνήθηκε να φύγει γιατί είχε πληρώσει και τα «κόμιστρα» στα αφεντικά. Τότε εμφανίστηκαν πέντε έξι μπράβοι (ένας θεός ξέρει από που κρατεί η σκούφια τους) και τον μαύρισαν στο ξύλο. Σαν να μην έφταναν τα αίματα που κατρακυλούσαν από το κεφάλι του νεαρού, όταν ακούστηκε μια διαταγή: «Αποτελειώστε τον στην θάλασσα». 

Σέρνοντάς τον τον έχωσαν μέσα στο νερό και σίγουρα θα τον είχαν πνίξει  εάν δεν είχαν επέμβει εγκαίρως κάποιοι από τους παραθεριστές.

Ο Νίκος έκανε μήνυση στην αστυνομία, αφού πήρε και ιατρική διάγνωση κακοποίησης από γιατρό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ΣΦΕΒΑ, το εν λόγο περιστατικό συνέβη την προηγούμενη βδομάδα κι άπο τότε μέχρι σήμερα "ούτε ένα αγκάθι" δεν μπήκε στα πόδια των αφεντάδων εθνικιστών, που όχι μόνον καταβρόχθισαν τα πάντα, λες και είναι τα μούλκια των παππούδων του, αλλά προετοιμάζονται και για νέα θύματα.

Ποιος θα προστατέψει τους βορειοηπειρώτες από τους αλβανούς εθνικιστές οι οποίοι δρουν ανενόχλητοι και πολλές φορές με τις ευλογίες του αλβανικού παρακράτους;

Η Ελληνική Πολιτεία μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών πρέπει να λάβει άμεσα θέση για την δολοφονική επίθεση σε βάρος Έλληνα βορειοηπειρώτη πριν θρηνήσουμε κι άλλα θύματα όπως τον Αύγουστο του 2010 με την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα στην Χειμμάρα επειδή μιλούσε την γλώσσα των προγόνων του την Ελληνική!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προωθειστε το…

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More