Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Η απογραφή των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας δεν είναι απλά υπόθεση της «Ομόνοιας» αλλά στοίχημα όλου του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού

Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 στα πλαίσια της προετοιμασίας της σύγκλησης του Γενικού Συμβουλίου της ΔΕΕΕΜ «Ομόνοια», διοργανώθηκε στην Αθήνα συνάντηση της επιτροπής απογραφής με μέλη του Γενικού Συμβουλίου της οργάνωσης, με μέλη του Γενικού Συμβουλίου του ΚΕΑΔ, και τους προέδρους των Βορειοηπειρωτικών ομοσπονδιών.

Το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η απογραφή και η κατάρτιση σχετικών προτάσεων που θα τεθούν προς συζήτηση και έγκριση στο επόμενο Γενικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου στους Αγίους Σαράντα. Στη συνάντηση συζητήθηκαν εις βάθος όλα τα θέματα που αφορούν την επικείμενη απογραφή που από καιρό έχει αναγγείλει η Ομόνοια όπως:

Η ημερομηνία έναρξης της απογραφής, τι θα περιλαμβάνει το έντυπο της απογραφής, πρακτικά θέματα συντονισμού και λειτουργίας επιτροπών απογραφής για κάθε επαρχία, καθώς και συγκρότηση επιτροπής η οποία θα ασχοληθεί με την κατάρτιση ενημερωτικών και άλλων κείμενων που θα σταλούν στους ευρωπαϊκούς και άλλους οργανισμούς.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι και προπαντός οι πρόεδροι των Βορειοηπειρωτικών ομοσπονδιών επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτή τη διαδικασία.

Στη συνάντηση εκτιμήθηκε ότι η υπόθεση ελεύθερης απογραφής των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που ξεκινάει δεν είναι απλά υπόθεση της ΔΕΕΕΜ «Ομόνοια» αλλά είναι ένα στοίχημα σύσσωμου του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού που πρέπει να κερδηθεί.

Κατά συνέπεια η επιτυχής έκβασή της εναπόκειται στη συνεργασία, τη συμμετοχή και τον πατριωτισμό όλων των δυνάμεων.

Άγιοι Σαράντα 16 Ιουνίου 2012
Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προωθειστε το…

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More