Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΟΜΟΝΟΙΑ: Οι νέες ταυτότητες διασφαλίζουν την αξιοπρεπή κυκλοφορία των Βορειοηπειρωτών στην Ε.Ε.


Ανακοίνωση τύπου

Η Δημοκρατική Ένωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (ΟΜΟΝΟΙΑ), εκφράζοντας τα ειλικρινή αισθήματα όλης της Εθνικής Μειονότητας που διαβιεί και δημιουργεί στις πατρογονικές εστίες αλλά και στην μητέρα πατρίδα, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε δια της παρούσης θερμές ευχαριστίες επ’ ευκαιρία της δημοσιεύσεως στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του από 15/06/2012 ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Δια του ως άνω Δελτίου Τύπου ενημερωνόμαστε τα περί της Καθιέρωσης νέων αδειών διαμονής ομογενών ενιαίου τύπου υπό τη μορφή αυτοτελούς εγγράφου, οι οποίες και μέλουν να αντικαταστήσουν τις μέχρι τούδε Α.Δ.Ε.Τ. και τα γνωστά σους Βορειοηπειρώτες Ε.Δ.Τ.Ο.

Δεδομένου ότι υπό το καθεστώς του νέου αυτού Εγγράφου, το οποίο θα αποτελεί και ταξιδιωτικό Έγγραφο προς τις χώρες που διέπονται από το καθεστώς της Συνθήκης Σένκγεν (πράγμα που δεν συνέβαινε με το Ε.Δ.Τ.Ο.), ρυθμίζονται αρτιότερα και διασφαλίζονται πλέον τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών ως προς την αξιοπρεπέστερη κυκλοφορία τους ανά την Ε.Ε.

Αναγνωρίζουμε και εις βάθος εκτιμούμε τις εργώδεις και ειλικρινείς προσπάθειές του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου, το αμέριστο ενδιαφέρον και τις καίριες επεμβάσεις του από όποια θέση βρέθηκε και υπηρέτησε. Πάντοτε προς όφελος και εξυπηρέτηση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, και προς διευκόλυνση των συνθηκών διαβίωσης αλλά και προς διασφάλιση της αξιοπρέπειας των Βορειοηπειρωτών. Όπερ αποδεικνύεται και από την εν θέματι πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κατά την θητεία του κ. Οικονόμου ως προϊσταμένου του Υπουργείου αυτού.

Αγ. Σαράντα, 16 Ιουνίου 2012

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προωθειστε το…

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More