Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Νέες άδειες διαμονής για τους ομογενείς

Δελτίο Τύπου Υπουργείου προστασίας του πολίτη για την καθιέρωση νέων αδειών διαμονής ομογενών ενιαίου τύπου υπό τη μορφή αυτοτελούς εγγράφου.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καθιέρωση νέων αδειών διαμονής ομογενών ενιαίου τύπου υπό τη μορφή αυτοτελούς εγγράφου.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωρά στην καθιέρωση νέων αδειών διαμονής ομογενών ενιαίου τύπου.

Η νέα ταυτότητα ομογενούς θα έχει τη μορφή αυτοτελούς εγγράφου, θα είναι σε σχήμα πιστωτικής κάρτας και θα περιλαμβάνει αυστηρές δικλείδες ασφαλείας, μεταξύ των οποίων ψηφιακή φωτογραφία του κατόχου και δύο δακτυλικά του αποτυπώματα.

Ο κάτοχος της Άδειας Διαμονής Ενιαίου Τύπου έχει δικαίωμα νόμιμης διαμονής και ελεύθερης επανεισόδου στην Ελλάδα, όπως και ελεύθερης κυκλοφορίας στο έδαφος των συμβαλλόμενων χωρών Σένγκεν.

Η νέα ταυτότητα αντικαθιστά τη χορηγούμενη άδεια διαμονής ενιαίου τύπου, που είχε τη μορφή αυτοκόλλητης ετικέτας, σε ομογενείς και μέλη των οικογενειών τους, στο πλαίσιο εφαρμογής των διατάξεων του Κανονισμού (ΕΚ) 380/2008 και την έκδοση της έχει αναλάβει η Διεύθυνση Διαβατηρίων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Σχόλιο: Ο γνωστός για την αγάπη του για την Βόρειο Ήπειρο Υπουργός προστασίας του πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου, κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα (ως υπουργός) να αποδείξει πως οι ομογενείς είναι θέμα υψίστης σημασίας και προτεραιότητας γι' αυτόν και το επιτελείο του. Είμαστε σίγουροι πως η συνέχεια θα είναι αντίστοιχη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προωθειστε το…

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More