Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ικανοποίηση στην Ευρώπη για την εκλογή του νέου προέδρου στην Αλβανία

Ποιος είναι ο νέος Πρόεδρος της Αλβανίας;
Ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ στην Αλβανία Ευγκέν Βόλφαρθ χαιρέτισε την εκλογή του υπουργού Εσωτερικών της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι στην Προεδρία της χώρας, χθες το απόγευμα, από την αλβανική βουλή, με 73 ψήφους.

«Η εκλογή του κ. Νισάνι ως επόμενου Προέδρου της Αλβανίας είναι καλά νέα. Εκτιμούμε πολύ το αποφασιστικό έργο του υπουργού υπέρ της έννομης τάξης σε μία σειρά κοινών σχεδίων με τον ΟΑΣΕ στην Αλβανία. Είμαι πεπεισμένος πως η βαθιά γνώση του και η ευρεία εμπειρία του θα τού επιτρέψουν να υπηρετήσει τη χώρα του με τον πλέον εποικοδομητικό τρόπο» ανέφερε ο κ. Βόλφαρθ.
Την εκλογή του Μπουγιάρ Νισάνι χαιρέτισε και ο επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία, πρέσβης Ετόρε Σέκουι. «Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στον κ. Νισάνι στη θέση του Προέδρου, μία θέση που αντιπροσωπεύει την ενότητα του λαού» τόνισε ο πρέσβης της ΕΕ.
«Ο ρόλος του Προέδρου στην εδραίωση της ανεξαρτησίας των κρατικών θεσμών στην Αλβανία και στην παροχή βοήθειας στη χώρα με τη συνένωση όλων των προσπαθειών είναι αποφασιστικής σημασίας για την Αλβανία προκειμένου να ανταποκριθεί επιτυχώς στην πορεία της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση» πρόσθεσε.


Ποιος είναι ο νέος Πρόεδρος της Αλβανίας
Ο Μπουγιάρ Νισάνι γεννήθηκε στο Δυρράχιο πριν από 45 χρόνια.Το 1988 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Στρατιωτική Ακαδημία Σκεντέρμπεη. Το 1996 παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ με αντικείμενο τη «διαχείριση αμυντικών πόρων».
Το 2004 αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου των Τιράνων και το 2005 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στις Ευρωπαϊκές Σπουδές.
Εργασιακή εμπειρία
Το 1988 ξεκίνησε να διδάσκει στη Στρατιωτική Ακαδημία Σκεντέρμπεη των Τιράνων, το 1993 εντάχθηκε στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του αλβανικού υπουργείου Άμυνας, έναν χρόνο αργότερα ανέλαβε τον τομέα των σχέσεων με το ΝΑΤΟ στο υπουργείο Εξωτερικών και το 1996 διορίστηκε στο επιτελείο του τότε υπουργού Άμυνας της Αλβανίας.
Το 1997 ανέλαβε καθήκοντα προέδρου στο Ευρωατλαντικό Στρατιωτικό Φόρουμ και το 2005 εξελέγη βουλευτής.
Από το Μάρτιο του 2007 ως και το Σεπτέμβριο του 2009 διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών, στη συνέχεια κι ως τον Απρίλιο του 2011 ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και επανήλθε στο υπουργείο Εσωτερικών ως υπουργός αμέσως μετά. Αυτή τη θέση κατείχε μέχρι και τη χθεσινή εκλογή του στην Προεδρία της Αλβανικής Δημοκρατίας.
Μπουγιάρ Νισάνι: Ο έμπιστος του Μπερίσα!

Πολιτική ζωή και δράση
Εντάχθηκε στο Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανίας το 1991. Το 2001 εξελέγη γενικός γραμματέας του παραρτήματος Τιράνων του Δημοκρατικού Κόμματος.
Το 2003 εξελέγη μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Τιράνων με το συνδυασμό του ίδιου κόμματος. Το 2005 εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Δημοκρατικού Κόμματος κι αργότερα μέλος της Προεδρίας του ίδιου κόμματος.
Ο Μπουγιάρ Νισάνι είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προωθειστε το…

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More