Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Ρωσικό σκάνδαλο κατασκοπείας

«Έγινε διαρροή πληροφοριών για το ρωσικό πύραυλο Bulava»

Ένας αστυνομικός που εργαζόταν στην αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας στο  Sverdlovsk, διέρευσε μυστικά για τον στρατηγικό πυρηνικό πύραυλο Bulava, σε ξένες μυστικές υπηρεσίες.


Σύμφωνα με ανώνυμη αλλά επίσημη πηγή,  η υπόθεση αυτή απασχολεί το Περιφερειακό Δικαστήριο της Αικατερινόπολης.

Το δημοσίευμα του πρακτορείο Interfax αναφέρει ότι  η δίκη θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών για λόγους ασφαλείας γιατί  θα λεχθούν θέματα τα οποία άπτονται του τομέα του στρατηγικού συστήματος, τα οποία χαρακτηρίζονται ως κρατικά μυστικά.

Ο εισαγγελέας έχει συγκεντρώσει επαρκείς αποδείξεις για τον υποτιθέμενο ένοχο «ο οποίος έδωσε πληροφορίες σχετικά με την προετοιμασία των στρατηγικών πυραυλικών συστημάτων όπως αυτές εκπονήθηκαν  κατά τις επιστημονικές έρευνες».

Οι πύραυλοι Bulava, είχαν τεθεί σε δοκιμασία εκτόξευσης από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατά την περίοδο 2010-11. Αλλά οι περισσότεροι από τους μισούς των 13 συνολικά  είχαν αποτύχει παρά τις προετοιμασίες που είχαν γίνει  από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μόσχας  υπό του προέδρου Γιούρι Σολομονόφ.

Μαζί με τους πυρηνικούς πυραύλους Topol-M, δημιουργήθηκαν και οι διηπειρωτικοί πυρηνικοί πύραυλοι Bulava, που αποτελούσαν τη βάση της στρατηγικής δύναμης της Ρωσίας.

Το μοντέλο SS-NX-30 των πυραύλων Bulava έχει εμβέλεια πάνω από οκτώ χιλιάδες χιλιόμετρα και μπορούν να μεταφέρουν 10 πυρηνικές κεφαλές ο καθένας.

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προωθειστε το…

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More