Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Μ. Ιγνατίου: Οι δανειστές σιωπούν και περιμένουν...

Η ήπια αντιμετώπιση του αποτελέσματος των εκλογών εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν πρέπει να εφησυχάζει τους Ελληνες πολιτικούς. Λόγω του καταστατικού του, το Ταμείο δεν παρεμβαίνει ΠΟΤΕ στις εσωτερικές υποθέσεις των μελών του και όταν διεξάγονται εκλογές στις χώρες που βρίσκονται υπό καθεστώς Μνημονίου, οι αξιωματούχοι του στην κυριολεξία σιωπούν.

Χωρίς να αμφισβητώ τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, θα υποστηρίξω με βεβαιό­τητα ότι...λειτούργησε η φαντασία και εγκαταλείφθηκε το ρεπορτάζ, το οποίο -όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα- ξέρουν πως γίνεται με τον παλιό, κλασικό τρόπο: πρόσωπο με πρόσωπο.

Η σιωπή των αξιωματούχων του Διεθνoύς Νομισματικού Ταμείου δεν σημαίνει και αποδοχή των αποτελεσμάτων. Αντίθετα, θα έλεγα. Ομως, προς το παρόν, αναλύουν την κατάσταση, περιμένουν τις εξελίξεις, που πιθανότατα θα είναι «δυσάρεστες», και όταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός, θα τοποθετηθούν για το πρόγραμμα και την υλοποίησή του.

 Οχι για το αποτέλεσμα των εκλογών. Το μυστικό έγκειται στην εφαρμογή του Μνημονίου. Εάν εξελίσσεται και υλοποιείται ομαλά, όπως διαρρέει το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, τότε δεν θα υπάρξουν παράπονα. Διαφορετικά, θα γίνουμε μάρτυρες των «καβγάδων» που σημάδεψαν το τελευταίο τετράμηνο του περασμένου έτους και ίσως -για πρώτη φορά- οδηγηθούμε σε μείζονα κρίση, όπως προειδοποίησε και το IIF του Τσαρλς Νταλάρα. Το πρόβλημα εντοπίζεται στους νόμους που δεσμεύθηκε να «περάσει» από τη Βουλή η κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου με τη σύμφωνη γνώμη των αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Η υπερψήφιση είναι μέρος των υποχρεώσεων της Ελλάδας, διότι οι δανειστές ολίγον ενδιαφέρονται για το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Και γι' αυτό μην έχετε αμφιβολία, διότι η αποπληρωμή των δανείων θεωρούν πως είναι υποχρέωση όλων μας, όχι μόνο αυτών που μας οδήγησαν στον σκληρό μηχανισμό. Δεν πρόκειται για εκβιασμό, όπως ίσως σκεφθούν όσοι διαβάσουν αυτές τις γραμμές, αλλά είναι ανάγκη να γνωρίζουμε πως τα δύο Μνημόνια έχουν δέσει χειροπόδαρα την Ελλάδα και τον λαό της. Δυστυχώς...

ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προωθειστε το…

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More